رستوران نمک/گروه طراحی امتیاز(مجتبی رضایی نژاد-کارشناسی ناپیوسته معماری)

طراحی پروژه با تحقیقاتی بر روی نوع مناسب نمک های محلی و ترکیبات ان با صمغ های طبیعی شروع شد و در ادامه طراحی دیواره ها و سقف و پلکان جهت ایجاد نگاهی مدرن به غارهای نمکی انجام شد.
نمک به عنوان قوی ترین و ایمن ترین عنصر طبیعی با خاصیت گند زدایی جهت طراحی یک رستوران با اهداف معماری سبز مورد توجه گروه طراحی امتیاز قرار گرفت.
گروه طراحی امتیاز با توجه به قرار گیری معادن نمک طبیعی و دریاچه ها در نزدیکی پروژه که از انها نمک تهیه میشود ، بر آن شد که کل رستوران را از اشکال مختلف نمک چون پودر ، سنگ و لایه های فشرده نمکی بسازد.در طراحی دیواره های داخلی و خارجی پروژه ایجاد حس پیوستگی فضایی و ایجاد فضایی مدرن و در عین حال نزدیک به طبیعت مد نظر بوده است.دیواره ها و سکو های نشیمن با الهام از لایه بندی غارهای نمکی و به صورت مدرن طراحی شدند به نحوی که پاسخگوی مراجعین رستوران و عملکرد های خاص آن چون اشپزخانه و کانتر فروش باشد.

از دلایل انتخاب این پروژه توجه به معماری سبزواستفاده از معادن نمک طبیعی موجود در اطراف پروژه وهمچنین ذوب کردن موادبازیافتی مانند قوطی نوشابه آلومینیومی جمع آوری شده از رستوران های پیرامون پروژه برای ساخت صندلی ها و استفاده ازسنگ نمک در ساخت میزها است.علاوه براین در ساخن این پروژه به محیط زیست آسیبی وارد نشده بلکه استفاده از مواد بازیافتی کمک به حفظ محیط زیست می کند.ازنقاط ضعف این پروژه یکنواخت بودن رنگ دیوارهااست که برای رستوران مناسب واشتهاآورنیست

لینک

/ 4 نظر / 9 بازدید
فاطمه جورابلو

[لبخند]

مینا جلالی یزدی

استفاده از مواد بزیافتی در ساخت میزوصندلی ها ایده جالبی است.وتوجه به مصالح بومی منطقه از نقاط قوت پروژه است.ممنون از مطلب خوبی بود

مهران ثاقبی فرد

جای از بین بردن طبیعت از مواهب خدادادی و طبیعی استفاده کنیم چرا در خانه های ما باد گیر نیست ولیدر دبی به تقلید از معماری قدیم یزد هست ... استفاده از طبیعت برای راحت زیستن بهترین روش برای ساختمان سازی و شهر سازی است هم از لحاظ دینی هم از لحاظ ژئولوژی هم از لحاظ اکوسیستمی بهرهمندی از موقعیت و شرایط سازه کمال خردمندی ( و مایه داری) سازنده بنا تلقی می شود و..... نظر بود دیگه چرا چپ چپ نیگا میکنی