زلزله مصنوعی(لیلا احمدعلی و افتخار مهدی هداوند-عمران-کارهای عمومی ساختمان)
هدفهای یک برداشت ژیوفیزیکی عبارتند از تعیین محل ساختارها یا اجسام زمین شناختی زیر زمین و در صورت امکان اندازه گیری ابعاد و ویژگیهای فیزیکی مربوط به آنها. یک برداشت ژیوفیزیکی شامل مجموعه اندازه گیریهاست که معمولاً با طرحی نظمدار بر روی سطح زمین، دریا یا هوا، یا بطور قائم در داخل چاه آزمایشی انجام میشود. یکی از روشهای اندازه گیریهای ژیوفیزیکی روش لرزه نگاری است. دو تکنیک لرزهای مجزا وجود دارد، یکی از بازتاب و دیگری از شکست امواج کشسان در سنگها استفاده میکند.
در روش لرزه نگاری یا از امواج لرزهای طبیعی تولید شده استفاده میشود و یا امواج لرزهای بطور مصنوعی ایجاد میشود که در این صورت به آن زلزله مصنوعی میگوییم. در روش لرزهای یک پالس کشسان یا به عبارت بهتر یک ارتعاش کشسان را در عمق کم، ایجاد و حرکت حاصله را در نقاط نزدیک بر روی سطح زمین با یک لرزه نگار کوچک یا «ژیوفون» آشکارسازی مینمایند.
انواع چشمههای لرزهای : یک چشمه ایدهآل باید پالسی تولید کند که فاصله زمانی آن از چند میلیثانیه بیشتر نباشد. دامنه آن بزرگ باشد، و در عین حال بیخطر، ارزان و قابل تکرار باشد. همه این ملزومات در شارژ کوچکی از مواد منفجره که در چالههایی تا عمق چند ده متری منفجر میشود جمع است. در اوایل دوران کاوشهای لرزهای تقریبا تنها وسیله منحصر به فرد به شمار میآمد. امروزه گستردگی چشمههای غیرانفجاری به «شوتهای» متعارف اضافه شده است.
احساس کردیم که این مطلب میتونه واستون مفید باشه.امیدواریم که خوشتون بیاد.
لینک
سلام, عالى بود مرسى.
مطالب جالبی بود خسته نباشید.اما به نظر بنده این مطالب مربوط به رشته ی زمین شناسی است وارتباط زیادی به رشته ی عمران نداره.اگر مطلب راجعبه ایمن نگه داشتن ساختمان از زمین لرزه بود بیشتر کارایی داشت
باتشکر از شما. به نظرمن اگر درمورد هدف ایجاد زلزله مصنوعی یاموارد استفاده آن درکشورهای زلزله خیز جهت پیش بینی خسارات برای مقاوم سازی سازه وایمنی مردم صحبت میشد مطلب کامل تر بود.ولی به نکات تخصصی جالبی اشاره کرده بودید.ممنون
عالیییییییییییییییییییی بود[قلب]